Ik ben Jan Nijman - Orthopedisch chirurg

“Ik ben in 2005 begonnen als Orthopeed in ziekenhuis Tjongerschans waar Orthoradius onderdeel van is. Het mooie van mijn vak is dat een aantal voor patiënten ernstige beperkingen door een operatie kunnen worden opgeheven. Door ziekte, veroudering of ongevallen kunnen gewrichten, banden, pezen en botten beschadigd raken. Mensen ervaren dan ineens  beperkingen in wat altijd goed ging: niet meer onbelemmerd kunnen lopen, niet meer sporten, altijd pijn. Het blijft een groot plezier en een voorrecht om te zien en te horen wanneer patiënten tevreden en blij zijn over de behandeling die ze hebben gehad.

Ik zie en help alle patiënten met alle soorten orthopedische klachten, maar heb me gespecialiseerd in gewrichtsprothesen en uni-knieprothesen, waarbij een knieprothese alleen aan de binnenzijde van de knie wordt geplaatst. Daarnaast nemen collega-orthopeed Joris Mellema en ik, samen met chirurgen, deel in de traumatologie. De samenwerking met de patiënt vind ik het belangrijkste in mijn werk. Samen kijken naar de beste oplossing in hun specifieke geval is waar ik mijn energie uit haal. Daarnaast hecht ik veel waarde aan kwaliteit en patiëntveiligheid. Bij een operatie komen diverse risico’s kijken, bijvoorbeeld het gevaar op infecties. Het aantal patiënten waarbij na een operatie een infectie is ontstaan, is bij ons minimaal. Dat is iets waar ik trots op ben.”

Orthoradius
“Het grootste voordeel van Orthoradius is dat mensen hier niet in een ziekenhuisomgeving komen. De beleving is echt anders. Onze patiënten mankeren weliswaar iets aan het bewegingsapparaat, maar ze zijn niet echt ziek. Daarnaast kunnen patiënten snel bij ons terecht en bieden we, dankzij de aanwezigheid van de röntgenfaciliteiten, snelle diagnostiek. Zo zorgen we dat patiënten snel geholpen zijn.

Wij willen graag in gesprek met u zodat u weet wat er aan de hand is, weet  wat er mogelijk is, weet wat u kunt verwachten over het resultaat. We willen met u samenwerken en u geïnformeerd laten kiezen. Wij willen u graag van onze kwaliteit laten ervaren.”

Jan Nijman, orthopedisch chirurg
BIG-inschrijfnummer: 19044969901


Terug naar ons team
Mederwerker orthoradius 7

"De samenwerking met de patiënt vind ik het belangrijkste in mijn werk."

Jan Nijman