Mart de Jong over zijn knie-operatie bij Orthoradius

"Ik kreeg antwoord op al mijn vragen en vanaf het eerste moment heeft Orthoradius een spoedig herstel aangemoedigd."

Ik wilde weer...

Ik kwam bij Orthoradius terecht vanwege ernstige knieklachten. Tijdens een voetbalwedstrijd had ik mijn knie dusdanig verdraaid dat hij compleet op slot ging. Via mijn huisarts kwam ik bij Orthoradius en orthopedisch chirurg Huub Meijerink terecht. Hij dacht al snel dat het waarschijnlijk om mijn meniscus ging. Omdat ik mijn knie niet kon strekken en hij niet veel langer in die houding mocht blijven, kwam ik op de spoedlijst voor een operatie terecht. Dezelfde avond nog werd ik geholpen. Het bleek inderdaad dat mijn binnenste meniscus met een winkelhaak tussen het gewricht zat. Omdat dit niet meer gehecht kon worden, is mijn binnenste meniscus eruit gehaald. Na een nacht ter observatie mocht ik de dag erop weer naar huis. Later ben ik nog twee keer langs gekomen ter controle.

 

Direct naar

“Ik kreeg antwoord op al mijn vragen en vanaf het eerste moment heeft Orthoradius een spoedig herstel aangemoedigd.”

Mart de Jong

Ik kan weer…

Ik voetbal heel actief en dit was al de tweede keer dat ik met zulke knieklachten kwam te zitten. Een jaar ervoor heb ik namelijk exact dezelfde problemen gehad aan mijn andere knie. Daarom was ik erg bang dat het nu misschien wel klaar zou zijn met het sporten. Terwijl een groot deel van mijn leven bestaat uit voetbal, zowel als speler en trainer. Het was dan ook mijn eerste vraag aan Huub: “gaat dit nog wel wat worden?” Hij gaf direct aan dat er wel veel begeleiding aan te pas zou komen en dat ik mijn grenzen zou moeten aanvoelen, maar dat het zeker wel mogelijk was om weer te gaan voetballen.

Ondanks mijn pijn en lichte paniek voor de operatie ben ik door Orthoradius gerustgesteld en heel adequaat geholpen. Ik kreeg een realistisch antwoord op al mijn vragen en vanaf het eerste moment heeft Orthoradius een spoedig herstel aangemoedigd. “Als jij je goed voelt dan gaan we ervoor!” Zo heb ik mezelf maar kort beperkt gevoeld en met krukken hoeven lopen. Men dacht echt met mij mee, bijvoorbeeld met het oog op de beste fysiotherapeut. De nazorg die ik heb ontvangen was erg goed. Ik kan weer doen wat  ik graag deed… Namelijk voetballen!