Meneer Van der Dam over zijn schouderprothese

"Ik had pijn in mijn schouder en dat werd elk jaar erger. Ik kon er niet goed van slapen."

Ik wilde weer...

“Jaren terug begonnen de klachten. Pijn in mijn schouder en dat werd elk jaar erger. Dan ging ik naar de huisarts, kreeg een injectie en ging het een half jaar goed. Maar dan begint het weer. Ik heb zoveel spuiten in mijn schouder gehad, ik ben de tel kwijt! Ik kon er niet goed van slapen. Op het laatst kreeg ik nog maar drie of vier uurtjes slaap.

Zo ging het een poos heen en weer van huisarts naar arts om te kijken wat er aan de hand was. In eerste instantie was dokter Mellema niet voor een operatie. Hij vond me nog te jong, met 65 jaar. Ik heb nog een keer een gerichte injectie gehad. Met een echo kunnen ze dan precies zien waar ze moeten prikken. Ook dat ging een half jaar goed. Toen begon het weer.”

“De operatie is fantastisch gegaan. Direct van de pijn af.”

Meneer Van der Dam

Ik kan weer

“Het was helemaal mis. Ik kon niet meer slapen, ik verging van de pijn. Nu was het tijd voor een operatie. Afgelopen mei ben ik geopereerd en heb ik een schouderprothese gekregen. Dat is fantastisch gegaan. Ik heb de dokter er wel tien keer voor bedankt, direct van de pijn af. De operatie stelde niks voor. Het ergste was daarna: het slapen op mijn rug met mijn arm in een sling. Dat duurde 6 weken. Het was hier groot feest in huis toen die af mocht!”

Dick van der Velde van TiGRA Heerenveen is de schouderfysiotherapeut die meneer Van der Dam helpt om de arm weer op kracht te krijgen. “Het liefst ziet hij mijn arm op 80% sterkte. Maar ik ben gepensioneerd, ik hoef niks. Mijn vrouw en ik willen reizen. Straks naar Turkije en dan Lanzarote. Ik kan nog een koffertje tillen, meer hoef ik niet. Ik ben tevreden.”

Op de foto’s staat niet meneer Van der Dam.