Ik ben Andele de Zwart - Orthopedisch chirurg

“Sinds januari 2023 versterk ik het team van orthopeden in Heerenveen. Naast mijn werk als algemeen orthopeed heb ik mij gespecialiseerd in trauma en sportletsels van de knie. Deze specialisaties heb ik gedaan in een groot traumacentrum in Edinburgh, Schotland.”

Over orthopedie 

“Orthopedie is een prachtig vak. Wat mensen vaak niet weten is dat bepaalde orthopedische ingrepen de meest effectieve behandelingen zijn die binnen de geneeskunde bestaan. Met de juiste behandeling kun je bijdragen aan iemands kwaliteit van leven. Het geeft mij voldoening om iemand te verlossen van zijn of haar chronische pijn of weer terug te helpen op het sportveld na een kniedistorsie of een gebroken enkel. Daarnaast houden de technische aspecten en de constante ontwikkeling daarvan mijn vak interessant en uitdagend.”

Orthoradius

“Wat patiënten vaak vertellen is dat ze graag met hun orthopedische klachten bij Orthoradius komen, omdat ze zich bij ons niet echt patiënt voelen. Bij Orthoradius kan men een orthopeed bezoeken buiten de setting van het ziekenhuis. De kleinschaligheid en korte lijnen maken dat iedereen zeer betrokken is. Er wordt continu naar gestreefd om het consult van begin tot eind soepel en prettig te laten verlopen.

Binnen Orthoradius werk ik samen met dr. Meijerink aan het optimaliseren van de behandeling van sportletsels. Het is fantastisch om dit te doen onder het dak van het Abe Lenstra stadion. Nog een groot pluspunt is dat wij een MRI scan op de poli hebben die vaak direct beschikbaar is.”

Andele de Zwart, orthopedisch chirurg
BIG-inschrijfnummer: 69913706401


Terug naar ons team

"Ik werk mee binnen de trauma-unit en doe algemene orthopedie. Daarnaast ben ik mij aan het focussen op de sportletsels van de knie."

Andele de Zwart