Jurrit Heida over zijn heupoperatie bij Orthoradius

"Ik ben melkveehouder en voor mijn bedrijf ben ik altijd in touw. Gelukkig kon ik snel terecht voor een operatie aan mijn rechterheup."

Ik wilde weer...

“In februari 2019 kreeg ik rugklachten. Ik zou gaan skiën en ging van tevoren langs mijn buurman die fysiotherapeut is. Hij zei dat mijn heup de oorzaak was van mijn rugklachten en adviseerde foto’s te laten maken. Van mijn huisarts kreeg ik helaas te horen dat beide heupen slecht waren. Opereren of even aanzien, was het advies. Ik wilde een gesprek met een orthopeed en ben zo bij dokter Bouma terecht gekomen. Uit het onderzoek kwam duidelijk naar voren dat mijn heupen er slecht aan toe waren. Op advies van dokter Bouma keek ik het eerst even aan. In mei 2020 begon ik ineens mank te lopen en ben ik teruggegaan. Tijd voor een operatie. Ik ben melkveehouder en voor mijn bedrijf ben ik altijd in touw. Gelukkig kon ik op 10 juni al terecht voor een operatie aan mijn rechterheup. Mijn herstel ging heel voorspoedig en een dag later mocht ik naar huis.”

“Het revalideren gaat heel voorspoedig. Mede dankzij de uitstekende zorg die ik heb gekregen.”

Jurrit Heida

Ik kan weer

“Eenmaal thuis heb ik drie maanden gerevalideerd. ‘Neem je tijd, dat is ontzettend belangrijk’, vertelde dokter Bouma. Dat heb ik gedaan. Ik heb veel gefietst, gelopen en oefeningen van de fysiotherapeut gevolgd. Het was natuurlijk wachten tot mijn andere heup aan de beurt was. Een jaar later kreeg ik last van mijn linkerheup. Gelukkig ben ik wederom vlot geopereerd. Een dag later kon ik weer naar huis en volgde ik opnieuw het revalidatietraject. Het revalideren gaat heel voorspoedig. Mede dankzij de uitstekende zorg die ik heb gekregen.

Ik ben heel positief over dokter Bouma. Het is prettig om hem te spreken, hij vertelt eerlijk hoe het ervoor staat en stelt je gerust. Want ik was toch wel zenuwachtig voor de operatie. Alle zorgmedewerkers vond ik erg patiëntgericht. Ik ben van begin tot eind goed behandeld. Nog even en dan ben ik klaar met revalideren. Ik ben natuurlijk tijdelijk beperkt in mijn werk als melkveehouder, maar ik kan nu in principe alles weer. Alleen het melken lukt nog niet, maar ik heb het volste vertrouwen dat ik ook die mooie taak straks weer kan uitvoeren.”